In deze video zie je hoe je het voorwiel op je VanMoof S3 kunt monteren (je kunt deze stappen ook gebruiken voor de VanMoof X3):

1. Leg je gereedschap klaar

• Je hebt inbussleutel 3 en de antidiefstalsleutel en moersleutel nodig uit je VanMoof-Toolbox.

2. Bevestig het wiel

• Zorg ervoor dat de motorkabel naar boven is gericht en dat dat de remschijf zich aan dezelfde kant bevindt als de remklauw, voordat je het voorwiel gaat bevestigen.
  • Laat het wiel voorzichtig in de voorvork zakken.
  • De as moet in het midden van de uitvaleinden zitten en de remschijf moet worden uitgelijnd met de remklauwblokken.

3. Beveilig het wiel

• Plaats een sluitring en een antidiefstalmoer aan elke kant van het wiel.
  • Draai beide moeren stevig aan met behulp van de antidiefstalsleutel en het moersleutel.
  • Controleer beide zijden van de voorvorkuiteinden om te zien of de montage goed is uitgevoerd, de antidiefstalmoer moet in het midden van de uiteinden zitten.

4. Sluit de motorkabel aan

• Laat de motorkabel tussen de motor en de spatbordbeugel lopen.
  • Lijn de pijlen van de motorkabel uit en klik ze in elkaar. Steek de kabel vervolgens zo ver mogelijk in de voorvork.
    Pak de motorkabelafdekking en de twee bouten van de kabelafdekking.
  • Plaats de afdekking over de opening en zet de bouten vast met inbussleutel 3.

5. Test de montage

• Druk op de aan/uit-knop om de fiets uit de slaapstand te halen.
  • Geef een draai aan het voorwiel en draai de trappers vervolgens met de hand. Als het voorwiel correct is gemonteerd, zal het blijven draaien.

Klopt alles? Dan ben je klaar voor de rit.