Als je fiets in verkeerde handen terecht komt, zijn er twee manieren om de diefstal te melden:

1. Open de VanMoof-app en ga naar je profiel (rechtsonder). Selecteer de fiets die gestolen is, druk op 'Diefstal melden' en bevestig dat deze gestolen is. Je ontvangt een bevestigingsmail om je diefstalmelding te bevestigen.

Of

2. Log in op je Mijn VanMoof-account en klik op 'Gestolen fiets melden'. Selecter de fiets die gestolen is en bevestig de diefstal. Je ontvangt een bevestigingsmail om je diefstalmelding te bevestigen.

Als je Peace of Mind: Diefstaldekking hebt, hebben we een officiele aangifte bij de politie nodig. Je kunt de aangifte uploaden (in de volgende bestandstypen: jpg / jpeg, png, pdf, en doc / docx) in je Mijn VanMoof-account. Je vindt deze optie onder het 'Mijn fiets'-kopje.

Als je je fiets als gestolen meldt wordt alle electronica van je fiets uitgeschakeld, zodat deze voor de dief onbruikbaar wordt. We activeren de locatietracking van je fiets en sturen je binnen 24 uur een trackingslink.

Als je je gestolen fiets zelf terugvindt, verbind deze dan weer met de app. Wij kunnen dan zien dat je je fiets weer terug hebt gevonden en schakelen de locatietrackingsystemen vervolgens weer uit.