Als je het voor- of achterwiel niet kunt vervangen of de remmen per ongeluk hebt ingedrukt terwijl het wiel gedemonteerd was, zul je de remblokken terug in hun positie moeten duwen. In deze video zie je hoe je de remblokken van je VanMoof S3 & X3 terug kunt duwen. Je kunt het stappenplan ook onder de video vinden.

1. Leg je gereedschap klaar

• Je hebt een kleine en middelgrote platte schroevendraaier nodig.
  • Keer je fiets voorzichtig ondersteboven nadat het betreffende wiel is gedemonteerd.

2. Volg, afhankelijk van het probleem, de instructies voor scenario 1 of scenario 2.

Scenario 1: De remblokken zijn gesloten

• Duw de remblokken met een middelgrote schroevendraaier voorzichtig terug op hun plaats.

Scenario 2: De remblokken zijn gedraaid

• Duw met een middelgrote schroevendraaier de remblokken gedeeltelijk terug. Draai vervolgens met een kleine schroevendraaier het blokje zo dat het lipje zichtbaar is en duw het blokje vervolgens met de hand in positie.
  • Als ze eenmaal op hun plaats zitten duw je de remblokken volledig terug met behulp van de middelgrote schroevendraaier.

Keer de fiets weer om naar zijn normale positie.

Je zou het voor- of achterwiel nu moeten kunnen monteren.

Meer hulp nodig? Neem contact op met ons supportteam.