In de nieuwste versie van de VanMoof-app is het niet meer mogelijk om de regio-instelling te veranderen. Alle fietsers krijgen het verzoek om hun regio-instellingen te herstellen door op 'reset region settings' te tikken. In de EU is een aantal VanMoof-fietsers staande gehouden door de lokale politie, omdat ze met hun fiets harder konden rijden dan de toegestane snelheidslimiet met trapondersteuning van 25 km/h. Ook als de fietsers de juiste instellingen gebruiken, is het voor sommige autoriteiten een probleem dat het mogelijk is om de regio-instellingen te veranderen. Om ervoor te zorgen dat alle VanMoof-gebruikers veilig en legaal kunnen fietsen, hebben we de mogelijkheid om een andere regio te kiezen verwijderd.