In de EU is een aantal VanMoof-fietsers aangehouden door de lokale politie, omdat ze harder reden dan de toegestane snelheidslimiet met trapondersteuning van 25 km/h. Zelfs als fietsers de juiste instellingen gebruiken, is het voor sommige autoriteiten een probleem dat het mogelijk is om de regio-instellingen te veranderen. Om ervoor te zorgen dat alle VanMoof-gebruikers veilig en legaal kunnen fietsen, hebben we de mogelijkheid om andere regio-instellingen te kiezen verwijderd.