Je kunt de lichtinstellingen van je VanMoof S3 of X3 wijzigen in de VanMoof-app. Je hebt de keuze tussen 'Auto', 'Always on' (altijd aan) of 'Off' (uit).

Als je fietsverlichting niet aangaat, zorg er dan voor dat 'Auto' of 'Always on' is geselecteerd. Als je 'Off' selecteert, gaan de lichten van je fiets niet aan. Om veiligheidsredenen raden we je aan om ‘Auto’ of ‘Always on’ te selecteren.

Als je voor 'Altijd aan' kiest, gaan je lichten standaard aan tijdens het fietsen. ‘Auto' gebruikt de ingebouwde lichtsensoren van je fiets om de verlichting aan- of uit te schakelen, dit is afhankelijk van de hoeveelheid licht in je omgeving.

Als je fietsverlichting niet aan- en uitschakelt bij gebruik van de optie 'Auto’, probeer dan de lichtsensor van je fiets te kalibreren in de VanMoof-app. Dit kun je doen door je telefoon met je fiets te verbinden en in de app naar de Instellingen te gaan. Tik op 'Calibrate light sensor' (lichtsensor kalibreren) en volg de instructies.

1. Kies een donkere omgeving uit waar je je fietsverlichting in zou willen schakelen - zoals een donkere kamer of tunnel.
  2. Verplaats de schuifregelaar in de app om de lichtgevoeligheid aan te passen. Hoe meer je de schuifregelaar naar rechts beweegt, hoe donkerder het moet zijn om je verlichting aan te laten gaan.
  3. Ga naar een lichtere omgeving en kijk of je verlichting uitgaat. Als dat niet het geval is, moet je de schuifregelaar wellicht opnieuw aanpassen.

Als je last blijft houden van problemen met je verlichting, neem dan [contact op met ons supportteam].