De parkeerlocatie die je in de app ziet, wordt 'vastgepind' op de kaart zodra je fiets de verbinding met de app verbreekt. Om die locatie te bepalen wordt er kort gebruik gemaakt van de locatie-instellingen van je telefoon. Om de parkeerlocatie in te schakelen, moet je eerst de locatietoegang accepteren.

De interne locatietracking van je fiets wordt alleen geactiveerd als je je fiets als vermist opgeeft. In dat geval ontvang je een aparte trackinglink. De locatie wordt niet weergegeven op het beginscherm van je app.